Al 120 jaar de partner van schoonmakend Nederland
De zachte groene zeep, met die typische én vertrouwde geur: in menig gootsteenkastje vind je wel een pot! Al meer dan 120 jaar is Driehoek zeep niet weg te denken als het om schoonmaken gaat. Duurzaam en veilig schoonmaken is tegenwoordig steeds populairder en daarom vertrouwen veel ‘jonge’ huishoudens ook op de schoonmaakkracht en verzorgende werking van groene zeep. Inmiddels is het assortiment sterk uitgebreid, zo kun je kiezen voor een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat bij jou past. In vloeibare vorm, in een sprayflacon of gewoon de ‘oude’ vertrouwde pot met zachte zeep. Of het nu gaat om het schoonmaken van (betonnen) vloeren, keukens of badkamers: Driehoek heeft een oplossing!
De geschiedenis van Driehoek
Al in 1886 opende de Rotterdamse Constant Kortman en de Duitse Alfred Schulte de “Rotterdamsche soda- en chemicaliënfabriek C. Kortman & Schulte”. Hun doel was om soda en handelsproducten te produceren. In de 25 jaren die volgden produceerden ze verschillende producten, zoals: kristalsoda, azijn, jodium, salpeter, zeeppoeder, zachte zeep en glycerine. Daarnaast werden er ook andere dingen geproduceerd, zoals: veevoeder, harslijm en vetzuren. De groene zeep werd gemaakt door salpeterzuur en jodium uit het afvalwater te halen van schepen die chilisalpeter aanvoerden. Recyclen avant la lettre zeg maar. Veel van deze producten verdwenen uit de productie, maar de zachte zeep bleef in het assortiment!
In 1952 brengen Kortman & Schulte Driehoek zeep op de markt. De uit gedestilleerde vetzuren gemaakte zeep werd verkocht in een kartonnen pot met witte binnenrand. Niet wetende dat die ronde pot, met witte binnenkant, nog steeds hét kenmerk van de zachte zeep is! Tot het jaar 1995 was het bekende VOC-pakhuis in Rotterdam de fabriek waar soda en zeep werd gemaakt. Met bekende slogans als: “Zuiniger, zuiverder en voordelig” en “Wees zuinig, doe meer met soda” werden steeds meer huishoudens enthousiast over de mogelijkheden die soda en groene zeep bieden. In de jaren die volgden werd Driehoek zeep onderdeel van Unilever.
Schoonmaaktips van oma
In de jaren ’50 en ’60 was groene zeep dé zeep die gebruikt werd. Standaard werd er schoongemaakt met de ronde potten zachte zeep. Veel oma’s van nu zullen met enthousiasme schoonmaaktips delen die typisch zijn voor groene zeep! Op een gegeven moment kwam er steeds meer vraag naar schoonmaakmiddelen die geen ‘vettig’ laagje achterlaten. Zoals dat gaat, sprong de industrie hier uiteraard op in. Zo ontstonden diverse nieuwe schoonmaakfabrikanten. In tegenstelling tot Driehoek zeep bevatten de meeste schoonmaakmiddelen geen milieuvriendelijke ingrediënten, toch werden ze razend populair.
Driehoek Zeep is weer helemaal terug!
Anno nu denken steeds meer gezinnen aan het milieu en aan duurzaamheid. Hoe gemakkelijk sommige schoonmaakmiddelen ook lijken: toch zijn ze vaak schadelijk voor het milieu én voor de gezondheid. Denk daarbij ook aan plastic verpakkingsmaterialen die niet bijdragen aan een schonere wereld.
Daarnaast werden natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen de afgelopen decennia steeds populairder in onze huishoudens. De producten van Driehoek zijn daar vaak beter voor te gebruiken. Steeds meer mensen beseffen zich ook dat schoonmaken in de tuin niet met chemische troep zou moeten gebeuren. Het schrobben van je terras, het schoonmaken van de barbecue; dat kan beter met milieuvriendelijke zeep gebeuren!
Driehoek wil dit anders doen en is tegenwoordig onderdeel van The Green Soap Company, gevestigd in Haarlem. Directeur Marcel Belt wil graag zijn steentje bijdragen aan een schonere wereld. Daarom zijn de verpakkingsmaterialen zo duurzaam mogelijk en bevatten de schoonmaakmiddelen van Driehoek natuurlijke ingrediënten die veilig te gebruiken zijn.
Door in te springen op de vraag van nu is Driehoek verkrijgbaar in verschillende vormen:
- Vloeibare zeep (in verschillende geuren)
- Sprayflacon
- Zachte groene zeep in de vertrouwde pot
- Kristalsoda
We hebben een nieuwe geur toegevoegd aan het assortiment om nog meer mensen aan het duurzame schoonmaken te krijgen, maar dat de oude vertrouwde geur die je nog van je moeder en oma kent verdwijnt natuurlijk nooit.
Met z’n allen kunnen we de wereld om ons heen een beetje schoner maken!